Ghidări

Regulamentul si organizarea Forumului GrupulFarmacie.ro

 

CAPITOLUL 1

Dispozitii generale

 

Prezenta pe acest forum si acceptarea ca user reprezinta un PRIVILEGIU si nu un DREPT! In orice moment puteti fi banat daca NU respectati regulamentul si daca nu aveti un comportament CIVILIZAT.

 

a) Forumul GrupulFarmacie.ro este un forum privat, detinut si administrat de farm. Adrian Cracea (e-mail: adrian@grupulfarmacie.ro, telefon: +447884364337, fax: +40369815288), in care sunt admisi numai farmacisti sau studenti la farmacie si pe care se poarta discutii cu caracter profesional, scopul forumului fiind acela de schimb de informatii. Ca urmare, respectarea regulamentului este obligatorie, ca si sugestiile facute userilor de catre moderatori. Nerespectarea acetora pe oricare sectiune a forumului se sanctioneaza conform prevederilor din Capitolul 3.

"Cafeneaua farmacistilor" face exceptie: aceasta sectiune are parte de un statut preferential in sensul ca moderarea se face mai lejer. Ca urmare a acestei reguli, la "Cafenea" nu se vor sanctiona mesajele care nu sunt la subiect sau mesajele fara un continut real.

 

b ) Dreptul de a citi si publica mesaje si fisiere pe acest forum se dobandeste prin inregistrarea unui cont. Un user poate avea un singur cont (adresa de e-mail asociata contului poate fi schimbata). Odata inregistrat un cont de membru, acesta are acces pe forum. Va rugam sa va completati corect locatia, centrul universitar in care invatati/ati absolvit si localitatea in care activati in prezent. Acest lucru va duce la o mai buna intelegere intre membri.

 

c) Materialele publicate de forumisti pe site-ul GrupulFarmacie.ro devin proprietatea site-ului. Publicarea integrala sau a unor parti din articolele scrise pe forum se vor face numai cu acordul autorilor si cu mentionarea numelui acestora.

 

d) Fiecare membru al forumului este responsabil pentru continutul celor scrise. Administratia acestui forum nu isi asuma responsabilitatea privind opiniile dumneavoastra.

 

e) Orice informatie introdusa de dumneavoastra sub forma de mesaj si/sau fisier este stocata in baza de date a forumului.

 

f) Orice actiune de moderare a persoanelor autorizate, administratori sau moderatori, este stocata in baza de date.

 

g) Informatiile personale trimise prin e-mail sau fax in vederea activarii contului nu vor fi dezvaluite catre terti fara consimtamantul vostru explicit, decat in cazurile prevazute de lege.

 

h) Administratorii forumului isi rezerva dreptul de a va contacta ocazional in vederea informarii asupra unor probleme specifice forumului.

 

I) Calitatea de forumist poate fi revocata temporar sau definitiv pentru incalcarea regulamentului, a normelor bunului simt sau a legii, indiferent de vechimea sau numarul de posturi al userului.

 

j) Necunoasterea regulamentului nu absolva pe nimeni de pedeapsa.

 

k) Publicitatea este permisa doar cu acordul administratorului. Pentru obtinerea permisiunii folositi PM.

 

 

CAPITOLUL 2

Utilizatorii inregistrati

 

Acestia pot fi: Administratori, Moderatori si Useri

Lista acestora este disponibila la adresa: http://www.grupulfarmacie.ro/forum/index.p...mp;CODE=leaders

 

2.a. Administratori

 

In cadrul acestui forum, administratorii sunt cei care au drepturi depline asupra continutului forumului.

Acestia sunt persoanele care detin drepturile de proprietate asupra acestui forum si se ocupa atat cu partea tehnica a acestuia, cat si cu partea administrativa.

Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum si nu raspund in fata celorlalti membri pentru actiunile lor.

De asemenea, acestia pot sterge complet sau partial mesajele postate de forumisti fara sa fie obligati sa dea explicatii.

 

2.b. Moderatori

 

Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalti utilizatori ai forumului.

a) Moderatorii se supun, ca oricare alt utilizator, acestui regulament si au grija ca el sa fie respectat.

cool.gif Gestionarea mesajelor se face respectand prezentul regulament, abaterile grave sau repetate de la aceasta regula soldandu-se cu retragerea dreptului de a modera.

c) Functia de moderator nu implica privilegii, ci responsabilitati. Functia de moderator implica posibilitatea de a edita, muta, sterge sau bloca mesajele celorlalti utilizatori.

d) Pot exista moderatori cu atributii restranse la cateva sectiuni ale forumului sau moderatori cu atributii peste intreg forumul.

e) Functia de moderator este propusa si acordata doar de catre administratori si nimeni nu poate interveni in privinta aceasta.

f) Moderatorilor li se poate retrage dreptul de moderare doar de catre administratori. Retragerea dreptului de moderare se poate face fara un motiv anume insa acesta actiune va fi comunicata.

g) Desi nu este necesar, moderatorii pot da explicatii pentru actiunile lor atunci cand un utilizator cere expres acest lucru.

h) Moderatorii au dreptul sa aplice sanctiuni ce constau in avertizarea publica sau privata, editarea mesajului, stergerea mesajului, blocarea intregului topic. De asemenea, moderatorii fac propunerile pentru banare.

 

2.c. Useri

 

Sunt toti utilizatorii inregistrati pe forum si se supun prezentului regulament:

a) Nu se incurajeaza sub nici o forma goana dupa posturi. Nu se incurajeaza mesajele si interventiile fara un continut real si util forumului. Scrieti un mesaj doar daca aveti ceva de spus in legatura cu subiectul (topicul). Abuzul se sanctioneaza cu avertisment.

b ) Nu se admite devierea subiectului prin mesaje in afara de subiect (off topic). Este de dorit a se evita abaterea de la profilul sectiunilor acestui forum (topic nou, deschis intr-o sectiune neadecvata). In acest fel, informatiile vor sta corect sortate, iar moderatorii vor avea mai putin de munca. Orice topic pus aiurea atrage dupa sine un avertisment si mutarea acestuia la sectiunea care trebuie. Abuzul se sanctioneaza cu avertisment.

c) Nu postati in topicurile care si-au gasit rezolvare. Faceti-o doar daca aveti ceva important de adaugat. Nu "inviati" topicuri vechi doar pentru a creste numarul de posturi. De asemenea, topicurile trebuie sa aiba un titlu inteligibil care sa dea o idee despre ce este vorba în el. De asemenea, este obligatorie folosirea optiunii de cautare (search) pentru a vedea daca subiectul pe care vreti sa il dezbateti, sub forma initierii unui nou topic, nu a fost deja discutat. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu avertisment.

d) Nu este permisa, sub nici o forma, folosirea unui limbaj necivilizat si/sau obscen, antisemit sau rasist. Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu avertisment si in functie de gravitate chiar si cu retragerea dreptului de a mai activa pe forum.

e) Nu este permisa, sub nici o forma, folosirea unui limbaj tip "mirc" (daka, k, lol, dc etc.) si nici a scrierii cu sh, tz, ca, etc. Dorim sa punem accent pe calitatea mesajului (atat din punct de vedere al continutului cat si ca mod corect de redactare in limba romana). Incercati sa folositi regulile de ortografie, semnele de punctuatie si o exprimare cat mai clara. Evitati excesul in folosirea unor termeni sau expresii in limbi straine. Cunoasterea altor limbi nu este o conditie a calitatii de membru al acestui forum. Postarea repetata, fara respectarea acestor reguli, duce la primirea unui avertisment, stergerea mesajelor si chiar ban. Este interzisa folosirea majusculelor in redactarea integrala unui post, cu exceptia situatiilor ortografice. Scrierea cu majuscule este echivalent cu a urla. Este de asemenea interzisa scrierea cu diferite culori sau fonturi (altele decat Arial, culoare Black) deoarece ingreuneaza citirea si perceptia mesajului. Pentru a evidentia anumite aspecte ale mesajului puteti folosi butoanele "ingrosat", "aplecat", "subliniat". Daca din diferite motive doriti sa faceti anumite modificari ale postului, nu uitati ca un mesaj poate fi editat in termen de 10 min de la publicare.

f) Nu este permis atacul la persoana. Nu atacati persoanele ci, eventual, ideile lor. Respectati userii forumului si folositi un limbaj civilizat pentru a putea fi respectati la randul vostru. Orice intentie de a porni sau continua o cearta duce la primirea unui avertisment.

g) Este de dorit a se evita citarea intregului mesaj al unui utilizator daca acel post se afla imediat deasupra sau la o distanta mica (3-4 mesaje) de locul in care va fi citat. In schimb, se pot cita si comenta pasaje ale unui post din aceeasi subpagina sau se poate folosi adresarea directa catre un alt utilizator.

Forumul nu trebuie confundat cu un chat. Drept urmare, nu folositi in exces pictogramele emotive. Abuzul duce la stergerea mesajelor si primirea unui avertisment.

h) Sunt admise devierile de la subiect dar in limita bunului simt. Raspunsurile in afara subiectului date in mod repetat duc la primirea unui avertisment.

i) Este interzisa postarea de fisiere si/sau link-uri care trimit catre fisiere care incalca legea dreptului de autor(NO WAREZ, NO CRACKS). Nerespectarea acestei prevederi duce la primirea unui avertisment.

j) Nu este permisa includerea in semnatura, nick sau avatar a nici unui nume, link catre un site sau anunt publicitar. Pentru astfel de cazuri aveti in profil optiunea "Pagina personala". Administratorii isi rezerva dreptul de a edita semnaturile, nick-urile si avatarii ce incalca acest subpunct. Avatarii, semnaturile si nick-urile trebuie sa nu aiba tenta antisemita, rasista sau obscena, sa nu reprezinte denumiri de firme si sa nu contina reclame la produse sau servicii. Nerespectarea acestei prevederi duce la primirea unui avertisment si in functie de gravitate chiar ban direct.

k)Anunturile persoanelor juridice si anunturile de angajare trebuie aprobate inaintea de a fi publicate.

 

 

CAPITOLUL 3

Sanctiuni

 

a) Pentru abaterile de la acest regulament userii si moderatorii vor fi avertizati. Numarul avertismentelor acumulate variaza de la 0 la 10 (poate fi exprimat si procentula de la 0% la 100%).

b ) Dreptul de a posta al unui user se poate suspenda in cazul acumularii unor abateri de la acest regulament. Retragerea dreptului se va face dupa cum urmeaza:

20% avertizare – 1 - 5 zile suspendarea dreptului de a scrie pe Forum

40% avertizare – 6 - 10 zile suspendarea dreptului de a scrie pe Forum

60% avertizare – 11 - 20 zile suspendarea dreptului de a scrie pe Forum

80% avertizare – 21 - 45 zile suspendarea dreptului de a scrie pe Forum

100% avertizare – suspendarea totala a contului pe termen limitat

c) Administratorii si moderatorii pot scadea nivelul de avertizare al userilor atunci cand dupa un timp se constata ca acestia nu au mai incalcat regulamentul. Incurajam userii sa solicite personal reducererea nivelului de avertizare dupa 30 de zile de la ultimul avertisment, prin mesaj personal (PM) catre moderatori /administrator.

 

 

DISPOZITII FINALE

 

In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteti de acord in totalitate cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, utilizarea in continuare a Forumului GrupulFarmacie.ro inseamna o acceptare tacita a prezentului regulament, indiferent daca l-ati citit sau nu.

Prezentul regulament poate sa nu acopere toate situatiile care pot aparea pe forum. In acest caz masurile care se vor lua vor viza intotdeauna bunul simt si buna functionare a forumului.

Prezentul regulament poate fi schimbat oricand, modificarile urmand a fi anuntate printr-un mesaj la sectiunea "Anunturi".

 

Prezentul regulament intra in vigoare la data de 28 februarie 2011.Regulamentul poate fi modificat fara instiintari prealabile. Regulamentul este afisat la adresa http://www.grupulfar...?act=boardrules